Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Philips отчете 43% ръст в продажбите на LED продукти - 23.07.2014

23.07.2014   |   Начало»Бизнес
 

Philips отчете 43% ръст в продажбите на LED продукти през първата половина на 2014 г. За този период продажбите на светодиодни решения са съставлявали 36% от общите продажби в сравние с 25% за същия период на миналата година.

Продажбите на продукти за осветление като цяло са се увеличили с 1% на годишна база. Оперативната печалба на отдела за осветление на компанията се е повишила с 0,5% спрямо предходната година.

Philips предприема действия за подобряване на рентабилността в бизеса с осветление, като същевременно ускорява курса към LED. Според компанията подобрените резултати в осем последователни тримесечия се дължат на оптимизиране на производствения отпечатък и на общите оперативни разходи.

"В областта на осветлението засилваме фокуса си върху интегрираните LED осветителни системи и услуги, LED осветителни тела и LED лампи за професионалния и потребителския пазар. Решението ни да обединим дъщерните дружества за светодиодни продукти Philips Lumileds и за автомобилно осветление Philips Automotive Lighting ще ни позволи да разширим водещото си портфолио от цифрови компоненти за осветление, да постигнем стабилен растеж и да обслужваме още повече клиенти", коментира Франс ван Хутен, главен изпълнителен директор на Philips.

Като цяло компанията отчете стабилен ръст на продажбите през шестмесечието от 4%.

     
Източник: Philips

Ключови думи: Philips   LED осветление   LED продукти   светодиодно осветление   LED бизнес   Франс ван Хутен  

Област: Бизнес  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...