Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Студенти правят експерименти със светлината в модерна лаборатория в РУ

 
Студенти от инженерните специалности на Русенския университет провеждат практическите си упражнения в модерна лаборатория, в която правят изпитания и разработват оборудване в областта на осветителната техника. В залата те имат възможност да се запознаят с най-новите тенденции в развитието и приложението на светодиодно осветление.
 
Оборудването в лабораторията се използва както от студенти в бакалавърските специалности, така и от техни колеги в горните степени на обучение – магистър и доктор, които провеждат своята изследователска и проектантска дейност в областта на осветителната техника, приложението на светодиоди в автомобилите и др. 
 
Лабораторията разполага с най-съвременна апаратура, която позволява изследвания на светлинен поток, спектрални разпределения, термични натоварвания на светлинните източници и др. Оборудването, в което влизат интегрираща сфера с диаметър 1 метър, свързана със спектрофотометър и апаратура за инфрачервена термография, е закупено по фонд „Научни изследвания“, а от новата учебна година то ще бъде обогатено.
     
Източник: РУ

Ключови думи: Русенски университет   осветителна техника   светодоидно осветление  

Област: Обучения  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Beghelli
Kovas
ATG

Последно от Обучения/Семинари

  РеализацииВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...