Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Samsung представя мощни светодиоди за осветяване с голям интензитет

26.10.2016   |   Технологии
 

Samsung Electronics надгражда гамата си мощни LED продукти, за да предложи компоненти с широк набор от работни напрежения и по-високоефективно осветление. Надградената гама позволява на проектантите на осветителни продукти да увеличат качеството и ефективността на осветителните тела, както и да изграждат по-разнообразни осветителни системи. Обновеното портфолио на Samsung Electronics предлага четири вида мощни LED компоненти, които могат да бъдат приложени практически навсякъде, където има необходимост от осветяване с голям интензитет.

Керамични светодиоди:

Най-новите керамични светодиоди LH351C и LH351D на Samsung Electronics предоставят мощност съответно от 5 W и 10 W, за да осигурят по-мощно осветление за дълъг период от време, когато ефективността и благонадеждността са от съществено значение. Осигурявайки висока светлинна ефективност, новите керамични светодиоди са подходящи за външни приложения, като улично осветление, осветление тип “high bay” и осветление на стадиони.

CSP (Chip Scale Package) светодиоди:

Наред с керамичните светодиоди, Samsung предоставя на производителите на LED осветителни тела висококачествена гама мощни решения с усъвършенствана технология "корпус по мярката на чипа"  (Chip Scale Package) за по-компактни осветителни тела. Светодиодът LH181A е с размери едва 1,91 x 1,91 mm, или с 30 на сто по-ниски от тези на керамичните светодиоди на Samsung.

CSP комплекти светодиоди:


Изработените с корпус по мярката на чипа (Chip Scale Package) компоненти LH204A и LH309A са мощни LED решения с работно напрежение от 5 W до 10 W. LH204A е комплект от 2 по 2 чипа, които предоставят захранващо напрежение 12 V при работна мощност 5 W. LH309A е комплект от 3 по 3 чипа, които предлагат захранващо напрежение 26 V при работна мощност 10 W.
Компонентите с корпус по мярката на чипа предлагат висококачествено осветяване чрез добавяне на фосфор към гъвкавата печатна платка, върху която са подредени множество CSP чипове с ниско топлинно съпротивление. Компонентите са подходящи за приложения с насочено осветление (прожектори), при които се изисква висококачествено осветление, идващо от един източник.

Светодоиди с епоксидно покритие (Epoxy Mold Compound):


Samsung Electronics добавя и многочипови светодоиди с епоксидно покритие (Epoxy Mold Compound) в портфолио с мощни LED компоненти. Новите комплекти с компактни размери (5–5 mm) ще позволят на проектантите на осветителни тела да оптимизират цените на външните и вътрешните системи, без това да се отрази негативно върху качеството им. Светодоидите ще бъдат налични на пазара преди края на 2016, анонсират от компанията.

     
Източник: Samsung Electronics

Ключови думи: Samsung Electronics   керамични светодиоди   CSP (Chip Scale Package)   CSP   епоксидно покритие  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...